Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Rs i nosilac liste Pokreta za državu za NS Rs, danas je razgovarao sa stanovnicima Hranče, općina Bratunac.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o predstojećim Općim izbora u našoj domovini, te njihovoj važnosti.

Potpredsjednik Salkić je upoznao prisutne sa jedinstvenom listom Pokreta za državu, koju su formirale probosanske stranke u bh. entitetu Rs, te ih je pozvao da izađu na izbore u što većem broju i da daju podršku ovom pokretu.

„Ovaj pokret naš je odgovor na višegodišnju diskriminaciju i separatističku politiku vlasti u ovom entitetu. Naša je potreba i želja da se ta politika, diskriminacija i mirnodopski progon ljudi zaustave.“

Istakao je da trenutno stanje, u kojem entitetska vlast tretira Bošnjake kao građane drugog reda se može promijeniti na predstojećim izborima ukoliko Bošnjaci budu jedinstveni, te omoguće veći broj poslanika u Narodnoj skupštini Rs-a.

„Veoma je važno da podržite ovaj pokret na izborima i da ostvarimo dobar rezultat koji će nas pozicionirati na način da imamo priliku zaustaviti i eliminisati negativne trendove koji su danas na sceni.“

Stanovnici Hranče su dali punu podršku Pokretu za državu i potpredsjedniku Salkiću kao nosiocu liste na Narodnu skupštinu ovog entiteta.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima koji će se realizirati u ovom naselju.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana