Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Rs i nosilac liste Pokreta za državu za NSRs, danas je razgovarao sa stanovnicima mjesne zajednice Konjević Polje.

Na početku potpredsjednik Salkić se osvrnuo na održani referendum za opoziv načelnika općine Bratunac, te se zahvalio stanovnicima ove mjesne zajednice što su izašli u velikom broju i što su glasali za opoziv.

“Stanovnici Konjević Polja su još jednom pokazali jedinstvo i snagu, kao i uvijek do sada, na čemu vam se zahvaljujem. Pozivam vas da takvu odgovornost pokažete  i u budućnosti.”

Govorio je i o važnosti predstojećih Općih izbora u našoj domovini, kao i o zajedničkoj listi probosanskih političkih partija u ovom entitetu.

Naglasio je da je neprihvatljivo da bilo koji Bošnjak u bh. entitetu Rs, na predstojećim izborima glasa za stranke koje negiraju genocid i koje tretiraju Bošnjake kao građane drugog reda u ovom entitetu. Svi oni koji to urade, direktno rade protiv žrtava i države Bosne i Hercegovine.

“Puno je važnog posla pred nama i zbog toga nam treba jedinstven i jak front u NSRs-u, sa odvažnim, iskusnim i provjerenim poslanicima. Velika stvar za našu domovinu bilo bi formiranje jednog ovakvog fronta probosanskih snaga na nivou države  radi suprotstavljanja procesima dalje etnonacionalne podjele Bosne i Hercegovine i provođenju separatističkih aktivnosti u ovom entitetu.”

Također je razgovarao i o realizovanim projektima, kao i o projektima koji će se realizirati u narednom period na području ove mjesne zajednice.

Prisutni su dali punu podršku potpredsjedniku Salkiću i Pokretu za državu.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana