Potpredsjednik bh. entiteta Rs i nosilac liste za NSRs ispred Pokreta za državu,  Ramiz Salkić, razgovarao je sa stanovnicima mjesne zajednice Tegare, općina Bratunac.

Upoznao je prisutne sa ciljevima i potrebom za formiranje jedne zajedničke liste probosanskih stranaka u ovom entitetu.

Posebno je naglasio važnost većeg izlaska Bošnjaka na izborima u bh. entitetu Rs, kako bi ostvarili potrebnu političku snagu u entitetskom parlamentu. Na taj način, poručio je, Bošnjaci bi imali dodatnu snagu za ostvarivanje prava i za borbu protiv sistemske diskriminacije.

“Posebno je važan svaki glas za probosanske stranke u entitetu koji nepravedno nosi ime samo po jednom narodu. Mi u ovom entitetu suočavamo se sa sistemskom diskriminacijom, koju zagovara i provodi srpska vlast. Ove procese možemo zaustaviti samo ako smo politički jaki sa izabranim predstavnicima koji će se  hrabro i odlučno suprotstaviti ovakvim politikama.”

Naglasio je da je u budućnosti potrebno obezbijediti ravnopravan položaj svih naroda u ovom entitetu, te zaustaviti sistemsku diskriminaciju koju provodi entitetska vlast.

“Pozivam vas da nastavimo zajedničku borbu za našu domovinu, da zajedno pobijedimo ideje podjele, separatizma, diskriminacije, veličanja ratnih zločinaca, negiranja genocida i našeg bošnjačkog identiteta.”

Stanovnici ove mjesne zajednice su dali punu podršku Pokretu za državu i potpredsjedniku Salkiću kao nosiocu liste za Narodnu skupštinu.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana