Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje OO SDA Bratunac koje vam prenosimo u cjelosti:

- Opštinski odbor SDA Bratunac u potpunosti podržava inicijativu za opoziv načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića, što smo i manifestirali glasanjem naših odbornika na sjednici SO Bratunac.  Mi smo u vrijeme kampanje 2020. godine ukazivali da je Rankić loše rješenje za Bratunac i da će njegovim izborom doći do radikalizacije i pogoršanja međunacionalnih odnosa u Bratuncu. Nažalost, to se i desilo u ove dvije godine njegovog mandata.

Načelnik Rankić je svu svoju energiju uložio da protjera Bošnjake iz zakonodavne i izvršne vlasti u opštinskoj administraciji u Bratuncu. Svi njegovi projekti bili su usmjereni na stvaranje ambijenta i okruženja u kojem se Bošnjaci ne bi osjećali kao ravnopravni stanovnici ovoga grada. Nastavljeni su pokušaji uzurpacije vakufske imovine, na njegovu inicijativu promijenjen je dugogodišnji grb opštine Bratunac, provodio je projekte prikrivanja dokaza o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, podržavao je postavljanje slika poginulih boraca VRS-a sa ciljem provociranja incidenta pred dženazu žrtvama genocida 11. jula u Potočarima… Ovo su samo neki od razloga zbog kojih podržavamo opoziv aktuelnog načelnika opštine Bratunac, 7. augusta 2022. godine.

Uvjereni smo da je i uništavanje bilborda SDA sa bajramskom čestitkom posljedica ovakve radikalne politike načelnika opštine. Dokaz našem uvjerenju je činjenica da je SDA i ranijih godina postavljala bilborde sa bajramskim čestitkama, ali da nikad prije nisu uništavani.

Pozivamo Bošnjake, ali i sve druge dobronamjerne građane Bratunca da izglasamo opoziv načelnika Rankića i da nakon toga izaberemo načelnika po mjeri svih građana Bratunca.

Svaki Bošnjak dužan je i obavezan da izađe na referendum i zaokruži ZA opoziv. Svako onaj ko unutar Bošnjaka lobira da budu protiv opoziva čini to za svoj lični interes, za sitnu ličnu korist, a na štetu kolektivnih prava Bošnjaka u ovom gradu.

Mi imamo informacije o takvim osobama da su već prisutne na terenu i nećemo se libiti da obavijestimo javnost o njihovom ponašanju na štetu opštih interesa Bošnjaka u Bratuncu, stoji u saopćenju SDA Bratunac.

 

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana