Majke Srebrenice reagirale su na jučerašnju sramnu izjavu glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove.

Zaharova je jučer odgovorila američkom predsjedniku Joe Bidenu koji je komentirao snimke pokolja u ukrajinskom gradu Buči te ruskog predsjednika Vladimira Putina ponovo nazvao ratnim zločincem rekavši da će morati odgovarati.

– Odlična ideja, neka počnu s bombardovanjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici – navela je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid (uprkos sudskoj presudi koja kaže suprotno).

Majke Srebrenice ukazuju da ovakva izjava glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova ukazuje na ulogu Rusije u negiranju i omalovažavanju žrtava.

– Svojom izjavom o genocidu u Srebrenici, Marija Zaharova pokazuje da ona i vlast u Rusiji ne samo da podržavaju one koji su počinili genocid već i dokazuju da je i Rusija imala ulogu u negiranju i omalovažavanju žrtava. To sve dokazuje veto iz 2015. godine – navele su Majke Srebrenice.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana