U Bratuncu je danas, 23. marta 2022. godine, održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje manifestacije „Dani sjećanja na genocid u Bratuncu 1992.-1995. godine“.

Na sastanku su učešće uzeli predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, predstavnici NVO Bošnjaka, organizacija žrtava,Instituta za nestale Bosne i Hercegovine, te politički predstavnici Bošnjaka u bh. entitetu RS.

Na dnevnom redu, između ostalog, bili su izvještaji o dosadašnjim aktivnostima, te plan aktivnosti za ovogodišnje obilježavanje pomenute manifestacije.

Donesen je zaključak da će se upriličiti obilježavanje „Dana sjećanja na genocid u Bratuncu u periodu 1992.-1995. godine“ od 03. do 29. maja 2022. godine sa proširenijim programskim aktivnostima u odnosu na prethodne godine. 

Predviđene aktivnosti za 2022. godinu će započeti od 3. maja prisjećanjem na zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima naselja Hranča.

„Dani sjećanja na genocid u Bratuncu u periodu 1992.-1995. godine“ je višednevna aktivnost kojom se preživjeli  stanovnici ovog podrinjskog mjesta prisjećaju najstravičnijih zločina tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, te odaju počast nedužno ubijenim bošnjačkim civilima.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana