Peta redovna Sjednica Skupštine opštine Srebrenica prekinuta je nakon burnih rasprava, međusobnih optužbi odbornika, a zbog nestabilne skupštinske većine.
 
Prije prekida skupštine, odbornici su usvojili nekoliko prijedloga odluka i tehničkih odluka.
 
Usvojena je Odluka o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine Srebrenica, 11.marta.
 
Odlučeno je da se najviše opštinsko priznanje – Plaketa sa zlatnim grbom opštine Srebrenica, dodijeli Ministarstvu za prostorno uređenje i građevinarstvo Republike Srpske.
 
Plaketa sa srebrnim grbom opštine Srebrenica biće dodijeljena Vladi Kantona Sarajevo, a Plaketa sa bronzanim grbom Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske iz Banja Luke.
 
Usvojena je lista nagrađenih novčanim nagradama i zahvalnicama za postignute rezultate u oblasti nauke, tehnologije, umjetnosti, poljoprivrede, humanitarnog rada, humanosti, za najbolje učenike, sportiste kao i za oblast zdravstvene i socijalne zaštite i obrazovanja.
 
Usvojeno je nekoliko tehničkih i Odluka o izradi strategije razvoja opštine za period 2022-26.godina.
 
Većinom glasova usvojen je prijedlog i upućen Centralnoj izbornoj komisiji BiH da se u srebreničku Opštinsku izbornu komisiju izabere Aleksandra Zekić.
 
Prije razmatranja izvještaja o radu upravnih i nadzornih odbora te izvještaja direktora lokalnih firmi i ustanova došlo je do prekida rada, prilikom razmatranja kadrovskih prijedloga za popunu skupštinskih radnih tijela, jer nije postojala skupštinska većina da bi se mogli usvojiti izneseni prijedlozi.
 
eSrebrenica

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana