Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji „Odgovorite ljudima“ na Federalnoj televiziji.

Govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, te je kazao da je jedini put za izlazak iz trenutne situacije poštivanje Ustava, poštivanje institucija, vladavina zakona i prava, te da svako radi svoj posao za koji je izabran i za koji je imenovan.

Naglasio je da govor Čovića u NSRS-u doživljava kao veliko poniženje Hrvata u bh. entitetu RS.

Ponovio je da se Stranka demokratske akcije zalaže za ukidanje asimetričnih rješenja u ustavima entiteta, te izjednačavanje nadležnosti Doma naroda FBiH i Vijeća naroda RS.

Istakao je da bi svaka buduća promjena Ustava Bosne i Hercegovine morala uvažavati relevantne sudske činjenice koje su utvrđene, dokazane i presuđene i da na bazi toga treba raditi na eliminaciji posljedica genocida i teških ratnih zločina.

O zakonima NSRS-a koji se tiču nadležnosti države Bosne i Hercegovine potpredsjednik Salkić je rekao da je to posao koji će biti osporen i poništen.

Na kraju je zaključio da građani treba da znaju da Bosnu i Hercegovinu nisu uspjeli kroz historiju podijeliti i da neće uspjeti ni u budućnosti. „Ko god da to bio, kako god da se zvao, kakvu god politiku da bude provodio mi smo tu da zaštitimo i sačuvamo ovu zemlju.“

Dijelove gostovanja potpredsjednika Salkića pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=xXRTAaxYwAI&t

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana