Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u Dnevniku O kanala.

Potpredsjednik Salkić je u Dnevniku ponovio poziv Tužilaštvu Bosnu i Hercegovine da procesuira organizatore  neustavnog praznika.

Istakao je da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ukoliko ne poduzme nikakve aktivnosti, snosi podjednako odgovornost sa budućim organizatorima obilježavanja 9. januara i direktno i aktivno učestvuje u suprotstavljanju provođenja odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o tome da 9. januar ne može biti dan entiteta RS.

Naglasio je da organizatori neustavnog praznika nenamjenski troše sredstva i da sve to građane košta oko pola miliona maraka.

Za incidente širom bh. entiteta RS je kazao da se ne radi o pojedinačnim incidentima već da se radi o organiziranim skupinama koje finansiraju da li lokalne zajednice, da li entitetski organi, sa ciljem sijanja straha, nepovjerenja i slanja poruke da je to srpski prostor i da on pripada samo Srbima, da tu nema mjesta za druge i drugačije.

Upozorio je da je to ideologija koja će nas bez dileme, ako ne bude zaustavljena, odvesti u vrlo teško stanje sa nesagledivim posljedicama i vrlo neizvjesnom budućnosti za sve građane ove zemlje.

Naglasio je građani Bosne i Hercegovine na Drini, i svi oni koji se nalaze u bh. entitetu RS, očekuju da ih država zaštiti.

Gostovanje potpredsjednika Salkića pogledajte u priloženom videu.

Bratunac.ba/O kanal

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana