U povodu katoličkog Božića,  Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, uputio je svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini prigodnu čestitku:

- Vjerski praznici su uvijek prilika da se podsjetimo na vrijednosti porodice, svojih najbližih, ali i na značaj stabilnog i demokratskog društva, koje je preduslov za slobodu, rad i djelovanje.

Zajednički život u ovoj zemlji je ostao veliko bogatstvo i put koji nema alternativu, uprkos iskušenjima, različitim dešavanjima i uticajima, koji i danas traju. To je vrijednost, koja u ovoj zemlji, uprkos svemu, stoljećima traje i koja je danas, više nego ikada, potrebna našim narodima i našoj domovini.

Katolički vjernici i hrvatski narod u bh. entitetu RS i ovaj blagdan dočekuju obespravljeni. Ta činjenica nas obavezuje na zajedničku borbu, demokratskim sredstvima, kako bismo osigurali ista prava svim građanima, zemlju bez diskriminacije, zemlju jednakih prava i mogućnosti za sve. Vraćajući se istinskim vrijednostima kojima nas podučava vjera, vraćajući se našim tradicijama, u ovim danima načinimo te korake povezivanja, obnove i jačanja povjerenja, korake koji vode u budućnost.

Obaveza svih nas je da učinimo više da se glas običnog čovjeka čuje, da se ispravi nepravda, i da svaki čovjek u ovoj zemlji, bez obzira gdje živi i kako se Bogu moli, ima jednaka prava i da svoj blagdan dočekuje u miru, sreći i zadovoljstvu.

U nadi da ćete idući blagdan dočekati u dobrom zdravlju,  a da će naša domovina krenuti putem snažnijeg napretka svim katolicima u Bosni i Hercegovini od srca želim sretne božićne blagdane, stoji u božićnoj čestitci potpredsjednika bh. entiteta RS, Ramiza Salkića.

Popularno

  • 7 dana

  • 30 dana

  • Sve