Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, večeras je gostovao u emisiji 7 Plus na Hayat televiziji.
 
Govorio je, između ostalog, o stavovima i odlukama delegata HDZ-a u državnom Domu naroda koji su se usprotivili izmjenama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.
 
Potpredsjednik Salkić je rekao da nije iznenađen kada je u pitanju izglasavanje HDZ-a u Domu naroda vezano za Zakon o zabrani negiranja genocida.
 
Na pitanje šta se promijenilo kod Čovića 2015. godine i danas, potpredsjednik Salkić je kazao kako je teško procijeniti kada je Čović govorio istinu. Istakao je da negiranjem genocida Čović neće ostvariti svoje zamišljene ciljeve, te da je uvjeren da niko ko voli ovu zemlju, tačnije političke, probosanske stranke neće popustiti ili izvršiti neki ustupak HDZ-u i da Čović mora prestati praviti savez sa neprijateljima ove zemlje.
 
Kada su u pitanju istupi predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića, potpredsjednik Salkić je kazao kako presuđeni Udruženi zločinački poduhvat ‘Šestorke’ potvrđuje agresiju Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i da je to ono zbog čega je Milanović ljut.
 
Istakao je da u Bosni i Hercegovini nije ugroženo hrvatsko pitanje, već da je ugrožena pozicija Dragana Čovića za koju se on jedino i bori.
 
Dijelove gostovanja možete pogledati u priloženom videu. Kompletnu emisiju pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=JcpE-Tj2vCk

Popularno