Hasan Nuhanović, čovjek koji je preživio genocid u Srebrenici, prevodilac u bazi Ujedinjenih naroda (UN) u Potočarima tokom agresije, autor knjige prema kojoj je nastao scenarij za film “Quo vadis, Aida” Jasmile Žbanić, putem svog Facebook profila je poslao poruku Miloradu Dodiku.

Vidno izrevoltiran stalnim udarima na državu, njen politički i teritorijalni integritet, Nuhanović je napisao potresnu poruku o temi koja je za njega izuzetno bolna.

– Ovo što pišem jeste u afektu, i sve uzmite sa rezervom, ali ja sam spreman dati život sutra i danas za Bosnu i Hercegovinu. Bježo sam od srpske vojske od 1992. do 1995. i uspio sam pobjeći i ostao sam živ. Lahko je ovo pisati, a nije lahko umrijeti, napisao je Nuhanović

On je poručio da će sve učiniti kako bi njegova kćerka imala budućnost. Budućnost koju nije imala njegova majka čije po kojoj je nazvao svoju kćerku. Zbog toga je Dodiku poslao jasnu poruku.

– Nisam najsposobniji, ali ako dođe u pitanje država u kojoj se nakon genocida rodila moja kćerka, koja nosi ime moje matere koju su ubili pripadnici vojske i policije Republike Srpske 1995. godine, ja sam tu. Da ona ima budućnost. Na raspolaganju sam svakoj formaciji za mobilizaciju.

Saff.ba

Popularno