Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Srebrenica na današnjoj sjednici analizirao je aktuelnu političku situaciju u Srebrenici, te nakon toga donio odluku o isključenju Hamdije Fejzića iz SDA Srebrenica i izbrisao iz članstva Nediba Smajica.

Hamdija Fejzić je već duže vrijeme kao odbornik u SO Srebrenica djelovao vanstatutarno i u suprotnosti sa ciljevima SDA, kluba odbornika, a sve radi spašavanja svojih ličnih političkih ambicija. Njegove posljednje odluke da izda sve što su Bošnjaci gradili u protekle dvije godine jasno govori zašto i nije trebao biti u SDA.

Zajedno sa Sadikom Ahmetovićem radio je na razbijanju bošnjačkog jedinstva, a te aktivnosti posebno su intenzivirane nakon Sadikovog sastanka sa Dodikom i dogovora da se Dodik podrži za člana Predsjedništva BiH.

IO SDA Srebrenica će nastaviti borbu za prava svih građana Srebrenice, a posebno Bošnjaka kojima se svaki dan uskraćuju ustavom zagarantovana prava.

IO SDA Srebrenica poziva sve članove i simpatizere na jedinstvo kako bi zajedno sa drugim probosanskim strankama nastavili borbu za dostojanstvo Bošnjaka u Srebrenici.

SDA Srebrenica će zbog odgovornosti prema Bošnjacima Srebrenice i simpatizerima SDA na isti način sankcionisati sve one koji u budućnosti budu djelovali mimo stavova stranke, navodi se u saopćenju OO SDA Srebrenica.

(Srebrenica.ba)

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana