U sali Skupštine opštine Srebrenica danas je, uz prisustvo 34 delegata, održana Izborna skupština Opštinskog odbora SDA Srebrenica, na kojoj je za predsjednika izabran Alija Tabaković.

Na osnovu prijedloga sa terena, predloženo je ukupno osam kandidata, a Kadrovska komisija SDA je dala saglasnost za Aliju Tabakovića, Nermina Alivukovića i Azira Osmanovića. Voljom delegata na današnjoj skupštini, Tabaković je osvojio najveći broj glasova.

Tokom sjednice su izabrani i potpredsjednici Azir Osmanović, Nermin Alivuković i Nedib Smajić, te Izvršni odbor.

Na samom početku sjednice, prisutnima se obratio i predsjednik Povjereništva SDA Srebrenica Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS.

-Smatram da je ovo velika pobjeda za SDA u Srebrenici. Ova skupština pokazuje da je stranka vitalna i da ima svoj kvalitet. Oko 500 evidentiranih članova u Srebrenici učestovalo je u izbornom procesu što pokazuje da novo rukovodstvo ima dobru bazu. Drago mi je da smo uspjeli prevazići duboke podjele koje su bile. Prošli smo kroz veoma težak period. Očekujem da će stranka na predstojećim izborima u Srebrenici ostvariti ubjedljivu pobjedu, kazao je Salkić.

Prije više od godinu dana, uvedeno je Povjereništvo u SDA Srebrenica, a za povjerenika je imenovan Ramiz Salkić. Upornim radom, zajedno sa ostalim članovima Povjereništva, stabilizirana je politička situacija u Srebrenici.

Tokom proteklim mjeseci, nakon održanih 16 sjednica Povjereništva, provedene su sve potrebne procedure, te izbori u 12 mjesnih odbora, nakon čega se pristupilo izboru novog predsjednika SDA Srebrenica.
Ono što je posebno važno u cjelokupnom procesu, jeste činjenica da većinu delegata, ali i novo rukovodstvo stranke čine uglavnom mlađe generacije Srebreničana.

Novoimenovani predsjednik Alija Tabaković, profesor, rođen je 1979. godina u Osmačama kod Srebrenice. Bio je predsjednik Kluba SDA u Skupštini opštine, a trenutno se nalazi na poziciji predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

U proteklim godinama Tabaković je bio aktivan u borbi za prava Bošnjaka u ovom gradu, a posebno kada je u pitanju pravo na bosanki jezik i nacionalnu grupu predmeta.

(Srebrenica.ba)

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana