U Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu danas je, prigodnim programom, obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju je prisustvovao i Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Rs-a, koji je položio cvijeće i odao počast ubijenim Bratunčanima.

Salkić je istakao da je na današnjoj generaciji da ideju Bosne i Hercegovine sačuva, da je pronosi i da je realizira u najvećoj mogućoj mjeri u ovom vremenu.

-Bosna i Hercegovina kao ideja živjela je u prošlosti, živi danas, živjeće i u budućnosti.

Kako u prošlosti tako i danas i u budućnosti sigurno će imati svoje neprijatelje koji se suprotstavljaju toj ideji.

Bosna i Hercegovina je u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti imala i imaće one koji su spremni žrtvovati se i boriti za ideju Bosne i Hercegovine, zemlje ravnopravnih naroda i građana u kojoj će svi imati jednaka prava i jednake mogućnosti.

Na ovoj današnjoj generaciji jeste da tu ideju sačuva, da je pronosi, da je realizira u najvećoj mogućoj mjeri u ovom vremenu.

Na nama je da radimo više, budemo bolji, pravedniji i u prvom planu imamo opšte interese jačanja domovine i svojim primjerom pokažemo kako se žrtvuje i bori za jedinu domovinu.

U nadi da ćemo svaki naredni Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine dočekivati u boljoj, urednijoj, jačoj i pravednijoj domovini čestitam vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, rekao je Salkić.

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana