Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska ponovo se oglasio povodom izbora delegata za Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine iz NSRS.

- Vrlo ozbiljnim istraživačkim djelovanjem, sa pretpostavljam ranijim iskustvom na istim ili sličnim poslovima, neke kolege su utvrdili da je na dan kada su vijećnici Bošnjaci iz cijelog entiteta birali elektore potrošeno 295 KM na kahve, čorbe, kolače i ostalo što su konzumirali odbornici u skupštinskom restoranu, a ja sam potpisao kao predsjednik Kluba.

Žale za 295 KM potrošenih na odbornike koji su na terenu radili za listu Pokret za državu, a sa osmijehom su prihvatili kompenzacione mandate u NSRS-u gdje će ubirati na lični konto mjesečno više hiljada KM koje su im omogućili, između ostalih, i ti odbornici svojim radom.

Nije mi žao što sam bio domaćin odbornicima od Berkovića do Bosanskog Novog i što sam uspio neke počastiti kahvom, čorbom i ručkom, već mi je žao što ih nisam uspio sve počastiti.

Upravo su oni onemogućili da preko elektora Dodik dođe do četvrtog delegata u Klubu Bošnjaka Vijeća naroda RS-a i potpuno ovlada Klubom Bošnjaka, što je možda i izvor dodatne ljutnje i razočarenja nekih.

Rekao bih da vas je malo ponijelo kolege!

To ni sam Dodik nije uspio dok sam bio potpredsjednik entiteta. Ne postoji cijena, funkcija i privilegija koja me može odvratiti da govorim istinu, zagovaram pravdu i branim interese jedine nam domovine Bosne i Hercegovine!

Za neupućene sredstva za rad klubova su namijenjena za ove i druge aktivnosti. Njihova svrha nije da se na kraju mjeseca dijele zastupnicima u džepove ili njima podobnim pojedincima, organizacijama i političkim partijama kako to zamišljaju neki.

Ovi što se bave prikupljanjem informacija neka kažu šta je predsjednik Kluba SNSD, Igor Žunić, radio u kancelariji Pokreta sa zastupnicima SDP-a u četvrtak, nešto prije glasanja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine?

Zašto su vrata kancelarije Kluba bila blokirana kada sam ja došao i pokušao da uđem, zbog čega sam morao na hodniku čekati pred vratima neko vrijeme?

Šta je bilo u bijeloj koverti koja je ostala iza vašeg užurbanog odlaska na stolu u Klubu po mom ulasku u prostorije Kluba?

Jasan je od ranije projektovan vaš zadatak i cilj da mene otjerate iz Kluba Pokret za državu.

Šta god da uradite ja ću biti tu da vas podsjećam na probleme i diskriminaciju onih koji su vam dali glasove i udobne mandate da se borite za njihova prava.

Vi antifašisti, socijaldemokrate i drugi ste na potezu! - poruka je Salkića.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=607858947696801&id=100054181040037

Faktor.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana