Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Rs i nosilac liste za NSRs ispred Pokreta za državu, danas je posjetio Blječevu, općina Bratunac, gdje je razgovarao sa stanovnicima ove mjesne zajednice.

Upoznao je prisutne sa jedinstvenom listom probosanskih partija u ovom entitetu, te ih pozvao da izađu na izbore i daju podršku ovoj listi.

“Uvjeren sam da ste svjesni težine trenutka za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane i da svi zajedno trebamo pokazati odgovornost i birati politike koje nude mir, stabilnost i sigurnost. Nasrtaji na Bosnu i Hercegovinu, identitet Bošnjaka i naša prava u ovom entitetu poprimila su dramatične razmjere i zahtijevaju naše potpuno jedinstvo bez obzira na političku pripadnost.”

Potpredsjednik je naglasio da Bošnjaci nikada ne smiju zaboraviti prošlost, ali da su okrenuti budućnosti i izgradnji moderne i demokratske države Bosne i Hercegovine u kojoj će Bošnjaci, Srbi i Hrvati, ali i svi ostali građani imati jednaka prava na svakom pedlju naše domovine.

Potpredsjednik je istakao da u narednom periodu u fokusu mora biti ekonomija i zapošljavanje građana u ovom dijelu naše domovine.

“Neophodno je da probosanski orijentisani privrednici shvate koje su granice domovine koju vole i koja im je pružila priliku i uslove da uspiju u svom poslu, te da investiraju u mjestima gdje je ostvaren povratak. To je njihova obaveza i njihov dug. Svi zajedno trebamo i moramo obezbijediti radna mjesta  kao izvor egzistencije za ljude koji su se vratili, a nisu prihvaćeni od vlasti entiteta Rs da se integriraju i kroz radnu aktivnost obezbijede  egzistenciju.”

Razgovarano je i o problemima sa kojima se susreću stanovnici ove mjesne zajednice. U narednom periodu najavljena je realizacija projekta asfaltiranja dionice puta u dužini od 1000 metara.

Bratunac.ba

Popularno

  • 7 dana

  • 30 dana

  • Sve