OO SDA Bratunac izdao je saopćenje za javnost koje vam prenosimo u cjelosti: 

Opštinski odbor SDA Bratunac obavještava javnost da su Bošnjaci Bratunca, sedam dana pred zakazani referendum za opoziv načelnika opštine Bratunac, pod snažnim pritiskom, ucjenama pa i prijetnjama da ne bi glasali za opoziv načelnika.

Od onih koji su svih ovih godina zagovarali protjerivanje Bošnjaka iz lokalne vlasti, koji su se drznuli skrnaviti mjesto počinjenja genocida, koji su pokušali izazvati incident prilikom obilježavanja sjećanja na žrtve genocida, ništa bolje nije ni za očekivati.

Pozivamo sve Bošnjake i druge dobronamjerne građane Bratunca koji žive u Bratuncu i izvan Bosne i Hercegovine da ne podlegnu pritiscima i ucjenama, već da hrabro i odlučno glasaju ZA opoziv aktuelnog načelnika.

Opozivom stvaramo pretpostavke da gradimo okruženje bez straha, netrpeljivosti, mržnje, sa osjećajem da je ovo grad svih nas.

Posebno pozivamo Bošnjake da prijave svaku prijetnju i pritisak, kao i do sada, ali i one koji za lični interes i sitnu finansijsku korist pokušavaju kupiti naš obraz i dostojanstvo.

Ovo je prilika da ih jasno identifikujemo i obavijestimo javnost o tome radi svih nas zajedno, stoji u saopćenju.

Bratunac.ba

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana