Ovlašteni predlagač Pokreta za državu, potpredsjednik SDA Edin Ramić, danas je u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine predao kandidatske liste ove koalicije za Narodnu skupštinu Rs-a, predsjednika / potpredsjednika Rs-a i kandidate iz ovog entiteta koji će se naći na listi SDA za Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Pokret za državu je koalicija 10 stranaka u Rs-u, a koja će imati kandidate u devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu Rs-a, predsjednika / potpredsjednika tog entiteta kao i kandidate na državnom nivou koji će nastupiti na listi SDA.

Tako će ova koalicija imati i kandidate iz izborne jedinice 7 za NS Rs. Riječ je o izbornoj jedinici kojoj pripadaju Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Osmaci, Milići, Vlasenica i Šekovići, a koja se smatra jednom od najmnogoljudnijih regija, u ovom entitetu, naseljenim bošnjačkim stanovništvom.

Nosilac liste za NS Rs iz ove izborne jedinice će biti Ramiz Salkić, dosadašnji potpredsjednik Rs-a. Pored Salkića na ovoj listi će se naći još 11 kandidata.

Pokret za državu će također imati kandidate i za  Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine iz izborne jedinice 3b. Ovoj izbornoj jedinici pripada 28 općina iz entiteta Rs od Trebinja do Zvornika, među kojima su Srebrenica i Bratunac.

Nosilac liste iz ove izborne jedinice za Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine će biti Edin Ramić, dosadašnji federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i poslanik u NS Rs-u. Pored Ramića na ovoj listi će se naći još 7 kandidata.

Senad Bratić, dosadašnji poslanik u NS Rs-u, će ispred ove koalicije biti kandidat za predsjednika / potpredsjednika ovog entiteta.

Kao što je i ranije potvrđeno kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ispred stranke SDA će biti predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

 

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana