Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predstavnik odabranog izvođača radova, uz prisustvo predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Ševketa Hafizovića, potpisali su ugovor o izvođenju radova.

- Projekat rekonstrukcije i sanacije objekata Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari je jedan od najznačajnijih projekata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Samo u toku ove godine implementiramo oko 2 miliona KM za tu namjenu. Pored rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora, u toku su radovi i na vanjskom uređenju i izgradnji putne infrastrukture uz samom Memorijalnom centru. Završetkom ovog projekta Vlada Federacije BiH je zaokružila jednu cjelinu u izgradnji i sanaciji Centra. To pokazuje našu opredijeljenost da nastavimo sa podrškom u očuvanju sjećanja na svako ukopano tijelo u Potočarima, ali i u drugim krajevima naše domovine - istakao je ministar Ramić.

Institucionalna podrška Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari je garant njegovog opstanka i uspješnog razvijanja.

- Vlada Federacije BiH je najveći investitor u Centru. Završetak rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora nam je od velikog značaja, kako zbog svoje funkcionalnosti, tako i zbog historijskog značaja i sjećanja na period 1995. godine. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u kontinuitetu podržava naš rad, zahvalni smo ministru Ramiću koji je prepoznao važnost realizacije ovog projekta. Zahvalni smo i Vladi Federacije na dosadašnjoj podršci koja je bila neizostavna od samog osnivanja Memorijalno centra - kazao je Hafizović.