Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji „Dan uživo“ na N1 televiziji.

Komentarišući posljedice negiranje postojanja Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) rekao je da predstavnici iz entiteta RS neće prihvatiti igru Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te da će biti svjesni svoje krivične odgovornosti.

Istakao je da odluka visokog predstavnika da koristi bonske ovlasti neće dodatno polarizirati društvo.

Kazao je da i unutar srpskog korpusa u bh. entitetu RS dolazi do neke vrste olakšanja, jer je neko odlučio stati na put Miloradu Dodiku i da su ljudi svjesni da su to aktivnosti koje ne nose nikome dobro osim onima koji obnašaju vlast.

Naglasio je da isti tretman državne imovine treba biti na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine, da to treba zakonski regulisati na državnom nivou i jasno definisati šta od te imovine mogu koristiti entiteti, kantoni, općine i druge institucije u Bosni i Hercegovini.

Komentarišući angažovanje Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS na zaštiti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine potpredsjednik Salkić je kazao da posljednja dešavanja pokazuju koliko je MUP RS-a privatiziran i koliko su privatizirane institucije bh. entiteta RS, te da je sada svima jasno zašto je formirana SAJ MUP-a RS.

Govoreći o sankcijama Asimu Sarajliću potpredsjednik Salkić je kazao da je važna njegova svijest i odgovornost da je podnio ostavku na mnogo pozicija u Domu naroda Parlamenta BiH ne želeći opterećavati taj dom iz pozicije koju obnaša sa onim što se njemu dešava.

Dijelove gostovanja pogledajte u videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://ba.n1info.com/vijesti/salkic-u-rs-nece-prihvatiti-dodikovu-igru-svjesni-su-krivicne-odgovornosti/

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana