Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji „Sedam plus“ na Hayat televiziji.

Govorio je o aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Kada je u pitanju današnja presuda bivšem pripadniku Armije Republike Bosne i Hercegovine u Beogradu za navodne zločine u Brčkom potpredsjednik Salkić je kazao  da procesuiranjem ljudi koji su branili svoj dom i ognjište žele prikazati da je časna Armija Republike Bosne i Hercegovine činila jednake zločine kao i agresorska.

Istakao je da ne misli da će doći do dogovora oko izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, jer ono što HDZ traži nije u skladu sa evropskom praksom i standaradima.

Naglasio je kako je agresija Rusije na Ukrajinu otvorila oči pojedinim ljudima u EU i SAD-u, dajući im do znanja o kakvoj se opasnosti radi po Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju zabrana ulaska u našu zemlju profesoru Milošu Koviću iz Srbije, Salkić je pozdravio takvu odluku i naglasio kako treba zabraniti ulazak i političarima koji veličaju ratne zločince i negiraju genocid u Srebrenici.

Što se tiče popisivanja Bošnjaka u manjem bh. entitetu, Salkić je kazao kako su i devedesetih godina provođene iste radnje kada su Bošnjake vodili u logore.

Dijelove gostovanja pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=RKpais3RDx0

 

Popularno