Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, boravio je u posjeti 2. pješadijskom (rendžerskom) puku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji baštini identitet i vojno naslijeđe komandi i jedinica iz kojih potiče Armija Republike Bosne i Hercegovine, a koji je smješten na lokaciji kasarna i aerodrom “Dubrave” Živinice.

Obišao je muzejski depo Komande 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na pomenutoj lokaciji koji je posvećen Armiji Republike Bosne  i Hercegovine.

Domaćin je bio komandant  2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine brigadir Nermin Hasić sa starješinama komande puka.  Informativnim brifingom potpredsjednik Salkić upoznat je o aktivnostima koje provodi komanda puka.

Tokom boravka na lokaciji kasarne izvršena je i posjete  komandantu  5.pbr Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ujedno i komandantu lokacije kasarna i aerodrom “Dubrave” Živinice,  brigadiru Emiru Kliki.

Potpredsjednik Salkić se upisao i u Knjigu utisaka riječima:

- Bila mi je velika čast i zadovoljstvo posjetiti muzejski depo Komande 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokaciji kasarna i aerodrom "Dubrave" Živinice, koji je posvećen Armiji Republike Bosne  i Hercegovine.

Samo oni koji pamte, bilježe i dokumentuju mogu obezbijediti sebi svjetlu budućnost.

Ovaj muzej je garancija da neće doći do zaborava naše herojske borbe, našeg otpora i naše pobjede.

Hvala vam što njegujete kulturu sjećanja na našu herojsku borbu za Bosnu i Hercegovinu.

Popularno