Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, gostovao je u emisiji „U fokusu sa Zvonkom Komšićem“ na OBN televiziji.

Govorilo se, između ostalog, o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik Salkić je istakao da je na svima obaveza da se kroz promjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine implementiraju presude Evropskog suda za ljudska prava i da se na takav način ispune određeni uslovi kako bi unaprijedili demokratiju koju imamo.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina ima Izborni zakon i da ukoliko se ne dese promjene tog zakona da će izbori biti održani po zakonu koji je na snazi i da tu nema nikakve dileme.

Istakao je da postoji puno pritisaka i ucjena, ali da sve ono što vodi daljoj etnonacionalnoj podjeli Bosne i Hercegovine neće biti prihvaćeno bez obzira ko to predlagao i od koga to dolazilo.

Kazao je da Dejtonski ustav treba prilagoditi presudama Evropskog suda za ljudska prava i važećim presudama Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i da Bosnu i Hercegovinu treba osloboditi teritorijalne organizacije koja je nametnuta silom.

Dijelove gostovanja pogledajte u priloženom videu. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=D1JszhYddeg&t

Popularno

  • 30 dana

  • Sve

  • 7 dana