Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, gostovao je u emisiji „Dobar dan BiH“ na Hayat televiziji.
 
Gostujući u emisiji kazao je da sve što je čuo prethodnih dana ukazuje na to da opozicija u RS-u ima jednu dozu većeg razumijevanja, te da ovog puta pokazuju političku zrelost i distanciraju se, odnosno prave otklon od onoga što Dodik radi, jer su svjesni u šta to vodi.
 
Istakao je da je dugo godina unazad Milorad Dodik uspijevao da manipuliše opozicijom, ali da ovog puta opozicija razumije šta Dodik radi, te ne želi da bude dio toga. Upozorio je da ipak, ne treba imati iluzije, te da je identičan pogled pozicije i opozicije na status RS-a i status Bosne i Hercegovine, odnosno Bošnjaka na području entiteta RS.
 
Naglasio je da u Federaciji Bosne i Hercegovine ne postoji jedinstvo, te da Dodik upravo radi sve ovo jer osjeti da ne postoji potpuno jedinstvo probosanskih snaga, ali da je potpuno uvjeren kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, opstanak Bosne i Hercegovine, odbrana zemlje, da tu nema dileme i da su svi spremni u ovom trenutku politički, ali i institucionalno braniti zemlju, a ako se to pokaže neučinkovitim, onda da se organizuju i na druge načine.
 
Dijelove gostovanja potpredsjednika Salkića pogledajte u priloženom videu. Kompletno gostovanje možete pogledati na linku: https://youtu.be/c1sOXjKgJco
 

Popularno

  • 7 dana

  • 30 dana

  • Sve