Kanton Sarajevo će i ove godine izdvojiti finansijska sredstva za Program obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

To je najavljeno na jučerašnjem sastanku premijera KS Adema Zolja sa predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida i zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Nerminom Alivukovićem, te predsjednikom Skupštine Opštine Alijom Tabakovićem.

Kako je naveo Nermin Alivuković, Organizacioni odbor je, kao i prethodnih godina, odlučio da uputi molbe za finansijsku podršku prema svim nivoima vlasti u BiH kao i pravnim subjektima, kako bi se na dostojanstven način obilježila i ova godišnjica genocida. Dodao je da pripreme za njeno obilježavanje i ukop identifikovanih žrtava teku po planu.

Premijer Zolj je kazao da je Vlada KS za ovu namjenu izdvojila 60.000 KM.

Poručio je ovom prilikom da će Kanton Sarajevo nastaviti pomagati Srebrenici i njenim građanima, a prvenstveno kroz pomoć povratničkoj populaciji. U okviru finansijskih mogućnosti, razmotrit će se i podrška projektima obnove putne i stambene infrastrukture.

Na kraju sastanka, predstavnici Opštine Srebrenica uručili su zahvalnicu premijeru Zolju za dosadašnju pomoć Vlade KS ovoj lokalnoj zajednici.

(Srebrenica.ba)

Popularno

  • 7 dana

  • 30 dana

  • Sve