U skupštinskoj sali opštine Srebrenica danas je održan sastanak koalicionih partnera koji čine vlast.

Na sastanku su bili prisutni načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, predsjednik Povjereništva SDA Srebrenica Ramiz Salkić, predsjednik OO SNSD Srebrenica Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković, i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

-Mi smo imali sastanak koalicionih partnera koji čine skupštinsku većinu i sa načelnikom opštine nakon svih ovih turbulencija koje smo imali oko Dana opštine i nagomilanih problema. Danas smo otvorili neka pitanja i dogovorili da bez obzira na sve opština mora funkcionisati. Dogovorili smo i principe na kojima ćemo nastaviti našu saradnju. Nema ništa oko čega se ne bi mogli i ne bi trebali dogovoriti. Dogovorili smo termin održavanja kolegija i nakon toga sjednice Skupštine opštine Srebrenica. Kada je u pitanju saradnja sa kabinetom načelnika dogovorili smo neke principe na kojima ćemo nastaviti saradnju, ali i kada je u pitanju ovaj nacionalni odnos na relaciji Bošnjaci i Srbi. Problemi nisu riješeni, ali mi ih moramo rješavati – rekao je predsjednik SO Srebrenica Alija Tabaković.

Radomir Pavlović, potpredsjednik SO Srebrenica i predsjednik OO SNSD-a, kaže da ova godina treba da bude godina investicija u Srebenici. Što se tiče SNSD-a i srpskog bloka mi ne tražimo ništa više nego što smo imali u prethodnim mandatima. Dogovorili smo da sredinom aprila bude Skupština. Dogovorili smo da češće moramo sjediti i razgovarati.

-Ova godina mora da bude godina investicija, kojima bi rješavali probleme građana. Dogovorili smo da će Skupština funkcionisati na dogovoru predsjednika i potpredsjednika Skupštine, i kabinet na dogovoru načelnika i zamjenika načelnika – rekao je Pavlović.

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, smatra da opština funkcioniše dobro, te da politika mora doprinjeti tome i pri tome poštovati zakon.

-Uvijek se moramo dogovorati da ne bi dolazili u probleme kao što smo dolazili u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo poštovati ono što dogovorimo i da će politika imati razumijevanja kada je u pitanju funkcionisanje opštine. Ono što je bitno je da otvorimo fabrike koje smo pokrenuli, i da zaposlimo naše ljude. Malo nedostaje da bi se stvari posložile i da bi mi normalno funkcionisali – rekao je Grujičić.

(Srebrenica.ba/RTV Srebrenica)

Popularno