Juso Jusić, povratnik u prvo povratničko naselje Mahala, općina Osmaci, nedavno je teško obolio. Ima jake, nepodnošljive bolove i jedva se kreće.

Juso je otac troje djece. Svojim radom obezbjeđivao je uslove za normalan život svoje porodice.

Međutim, nedavno se razbolio i saznao da ima rak koji ga je spriječio u obavljanju poslova koji znače napredak i egzistenciju. Zakazana mu je operacija narednog mjeseca, međutim, veliki problem je što Juso ne može ništa više da radi.

Njegova supruga brine o troje djece, tako da je i ona totalno vezana za kuću, za pomoć djeci i Jusi.

-Dvoje djece već idu u osnovnu školu, a ko Bog da treće, najmlađe, će od septembra ove godine također krenuti u školu, što znači još finansijskih izdataka za ovu porodicu koja živi, a ni sama ne zna od čega. Bez ikakvih su primanja, kuća u kojoj živi veoma neuslovna, a povrh svega toga, našeg Jusu zadesila je i ova nesreća. Akciju i apel pomoć Jusi iz Mahale pokrenula je Organizacija “Help Others” iz Salzburga, na čelu sa Dževadom Islamovićem. Dobri ljudi nebrojeno mnogo puta pomogli su onima kojima je pomoć potrebna. Ovog puta Juso i njegovoj dječici i supruga trebaju prijateljsku ruku, trebaju pomoć. Budimo oni koji će im pomoći da izađu iz teške situacije u kojoj su se našli, navodi se u apelu.

Dodaje se da su novčani prilozi hitno potrebni kako bi mogli kupiti lijekove, te koliko toliko ublažiti bol Jusi.

Kontak: Juso Jusić 061 924-761

Jusu možete direktno posjetiti u Mahali, općina Osmaci. Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiro-računa, obavezno pod oznakom “JUSO”
H.O.”Help others “Salzburg

Račun:
ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden:https://paypal.me/helpothers1

Više informacija i video na FB stranici H.O. “Help Others”.

(Srebrenica.ba)

Popularno